Marry,Marry,Quite contrary !

Marry,Marry,Quite contrary !
Friends,the queer title of this piece is with a twist and borrowed from the lines of a famous nursery rhyme,I recall from my early childhood. The poem went thus :
 
Mary, Mary, quite contrary,
How does your garden grow?
With silver bells, and cockle shells,
And pretty maids all in a row !
  
Since last semester,I have been teaching Marketting Reasearch to MBA students.
  
Surveys are one of the major tools of marketting.Various types of surveys are there as discussed in the texts and in cases. 
  
Recently, I came across a typical survey done by someone, somewhere,among some children between the ages of 6 and 10,on the subject :” Who To Marry” ? etc etc.
 
The answers left the surveyors foxed,for the kids came out with several witty,naughty,out-of-the-box answers,which even we elders can’t think of.
 
Here’s a sample for you to think upon,chuckle over and judge for your self about how grown up,how down to earth some of the kids of today can be :
 
Q1. Who to marry?
 
Answers:
 
1.You got to find somebody who likes the same stuff. Like, if you like sports, she should like it that you like sports, and she should keep the chips and dip coming.(Alan, aged 10)

2.No person really decides before they grow up who they’re going to marry. God decides it all way before, and you get to find out later who you’re stuck with.(Kristen, aged 10)

Q2. What is the right age to get married?

Answer:
 
Twenty-three is the best age because you know the person FOREVER by then.(Camille,aged 10)

Q3. How can a stranger tell if two people are married ?

 
Answer :
 
You might have to guess, based on whether they seem to be yelling at the same kids.(Derrick, aged 8)

Q4. What do think your mom and dad have in common?

 
Answer:
 
Both don’t want any more kids.(Lori, aged 8)

Q5. What do most people do on a date ?

Answers :
 
1.Dates are for having fun, and people should use them to get to know each other. Even boys have something to say if you listen long enough.
(Lynnette, aged 8)

2.On the first date, they just tell each other lies and that usually gets them interested enough to go for a second date.(Martin, aged 10)

Q6. When is it okay to kiss someone ?

 

Answers :
 
1.When they’re rich.(Pam, aged 7)

2.The law says you have to be eighteen, so I wouldn’t want to mess with that.(Curt, aged 7)

3.The rule goes like this: If you kiss someone, then you should marry them and have kids with them. It’s the right thing to do.
(Howard, aged 8)

Q7. Is it better  to be single or married ?

Answer :
 
It’s better for girls to be single but not for boys. Boys need someone to clean up after them.(Anita, aged 9)

Q8. How would the world be different if people didn’t get married ?

 
Answer:

There sure would be a lot of kids to explain, wouldn’t there?
(Kelvin, aged 8)

Q9. How would you make a marriage work?

 
Answer :
 
Tell your wife that she looks pretty, even if she looks like a dump truck.(Ricky,aged 10)
 
Exercises for married readers :
 
A) Readers can rate these answers as under :
 
5 marks for Excellent
4 marks for Very Good
3 marks for Good
1 mark   for So-so
 
B) Which is your favourite answer ? Why ?
 
C) Which answer,based on your own perceptions,is not far from the truth ?
 
D) Which according to you is the BEST answer ? Why ?
 
E) I think such lovely responses cannot come from Indian children.Do you agree/disgaree ?
 
Keep smiling….
 
BTW, die hard fans of Sharukh Khan will  know that this October the 25th, SRK will celebrate his nineteenth wedding anniversary to Gauri. The two got married on October 25th 1991 and so next October (2011) they will be completing twenty years of marriage. And what does the superstar feel about this?According to media based sources, Shah Rukh Khan is really looking forward to his twentieth year of marriage but insists that since they have known each other for eight years before marriage so it will be nearly thirty years of knowing each other.Shah Rukh had a very good advice for couples saying that it’s very easy to become a couple but very difficult to be one and that their married life is still as well as new because he and Gauri have been a couple instead of trying to become a couple.

Do you think contrary to what SRK says ? 

This entry was posted in Comments to print media, Humour, People, Social Commentry. Bookmark the permalink.

8 Responses to Marry,Marry,Quite contrary !

  1. raj nandy says:

    Nice humorous lines friend! The nursery rhyme is based on Mary Queen of Scots, the rival of Queen Elizabeth the First of England! On my first marriage anniversary I had received a card which said, “Marriages are made in heaven, but love is made in bed!” – Thanks,

    Raj Nandy, New Delhi
    Oct 20, 2010

  2. rajaram says:

    Q9. How would you make a marriage work? Answer : Tell your wife that she looks pretty, even if she looks like a dump truck. (Ricky, aged 10)

    For this answer, I give 5 marks for the reason that this one trick is played upon by most of the husbands to get more favors from their bitter or better halves. Marriage = Husband and wife, meaning two bodies but one soul.

    Rajaram Ramachandran, Juhu, Mumbai
    Oct 21, 2010

  3. J S Broca says:

    Dear Raj ji and Rajaram ji , many thanks for your valuable comments.I appreciate !

    J S Broca
    new delhi
    24th oct 2010

  4. John Wall says:

    This really is very nice and helpful blog, I admire what you’ve done right here sharing excellent information and concepts.I am really pleased to post my comment on this weblog.Many thanks to the author.

  5. Hi folks, superb site, Thank you very much for the information I truly enjoy it!! Enjoyed it, i thought this was such an amazing post. We have just bookmarked your web blog. plus I sent the url to a great friend.

  6. This is very good content and interesting weblog, I praise what you’ve carried out right here, as well as sharing excellent material with great tips and concepts, I’m really pleased to submit my comment on this blog, many thank you’s to the author.

  7. Thanks for posting this kind of a terrific site. this weblog was not just knowledgeable but also really inventive as well. There generally are a minimal number of bloggers who can create technical things that creatively. we search for articles about a subject like this. I’ve gone in detail through numerous websites to find understanding regarding this.Maintain writing in !!

  8. Incredible! Your post has a ton readers. How did you get all of these people to look at your site I’m envious! I’m still studying all about posting articles on the net. I’m going to click on more articles on your website to get a better understanding how to achieve success. Thank you!

Leave a Reply